~The Storm Warriors : Rating 3/5~

http://www.impawards.com/intl/hong_kong/2009/posters/storm_warriors.jpg
ni adalah poster cerita ini.. silalah kagum
(pehal nk kagum aku pon xtau..haha)

tiinngggggg.... tiinngggggggggg... shhiiuusssshhh... tiinggggggg... hah.. ade macam bunyik org lawan pedang tak? terasa ngeri x sanubari anda? mungkin perasaan ngilu bermain2 di benak fikiran anda? yaaaa.. itu lah yang anda akan dapat bila menonton filem hong kong(agaknya la) nih.. memang menguji daya berlawan pedang anda.. haiiyaaaaaaaaaa... tiinggggggggggg...

http://loyalkng.com/wp-content/uploads/2009/06/storm-warriors.jpg
haiyaaaaaaaaaaa.... ketttiinggggggg..

cerita ni merupakan adaptasi dari komik yang feymes satu ketika dahulu (tapi rasenye smp skang ade lg komik ni.. xtau da generasi keberapa dah..hehe) iaitu Pedang Setiawan karya Mah Wing Shing.. aku penah gk baca cerita ni tp x follow sampai skrang la.. ntah smp bila aku stop baca pon aku xtau.. aku lagi banyak baca komik pendekar laut kot.. masyuukkk... haha.. lagi satu ni adalah sekuel dari movie yang first dulu: Storm Raiders.. korang pernah tengo cerita ni tak.. pada aku laa cerita yang firstlagi best laa.. sebab ada banyak watak lagi.. yang storm warriors ni memang tumpukan kat 2 karektor utama jer.. so jalan cerita agak predictable (kalo da baca komik tu memang bleh predict laa.. macam periodic table.. haha)

imgze5.jpg
komik yang diadaptasi untuk menjadi citer Storm Raiders dan Storm warriors ni..
"Pedang Setiawan"
(dan kami tengok movie ni die cinema sitiawan..haha)

mengisahkan lord godless yang nak menakluki China dengan cara yang keji iaitu manculik maharaja dan mengorek rahsia letaknya "dragon bones" macam biasa dua orang hero ni Cloud (penjejak awan) dan Wind (penjejak badai) akan bergandingan untuk melawan makhluk jahat tersebut.. (sinopsis ni telah menskip beberapa babak2 penting filem ini.. untuk mengetahui apa yang sebenarnya berlaku, silalah tontoni nya sendiri.. hahaha)


antara para pelakon storm warriors nih..
dari kiri: bedol, seman, rugayah, epul, sarip, harun, temah, kadir
(credit to china assistor.com)












p/s: aku bg 3/5 jer ntuk citer nih..
sbb jalan cite yg agak straightforward..
dan terlalu byk grafik yang digunakan..
(walaupun pada mulanya grafik2 tersebut amat mengagumkan saya..)
agak frust sebenarnya..
tp xperlaa..
layankan ajer.. hehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

3 comments:

shafinas rinoa said...

u gave 3/5 je?haish terus dah xsemangat nak tgk..huuuu~

azahlicious said...

bace gak komik nih mase kecik2 dulu (skang da xbape nk kecik arr)..
rege komik nih dulu 80sen je kot,, lau xsilap..skang xdo makno eh..

ChesterChaz said...

intan : ishh.. gi laa tgk.. 3/5 tu not bad la tau.. grafik die best laa.. cuma jalan citer je kureng sket.. huuuu.. support local film (kata org2 hing kong..hahaha)

azah: skang kalo x silap da 4ringgit lbh kot.. layan kn komik2 nipis nih.. hehehe

Post a Comment