~FIFA World Cup 2010 South Africa Official Draw~

http://soccershirtsuk.com/images/WorldCup2010Patch.JPG
Logo rasmi world cup 2010..
sungguh ceria2 cikgu rubina kn.. hehe


tinggal 189 hari sahaja sebelum dunia dilanda demam semula.. setiap 4thun sekali umat manusia akan tertumpu pada kaca tv untuk menjerit, memaki hamun, mencarut, menyorak, mem"boo", dan sebagainya la kepada pasukan yang mereka minati atau benci.. demam bola sepak dunia 2010 atau world cup 2010 bakal berlaku lagi tahun depan.. kali ini Afrika Selatan akan menjadi hos atau tuan rumah bagi temasya penuh gilang gemilang terbilang dan segala lang2 yang ada..

http://www.southern-africa.co.uk/images/specialist/world-cup/south-african-fans.jpg
kanak2 disekitar south africa yang terlampau hepi
dek menjadi tuan rumah piala dunia 2010


32 negara telah mengesahkan tempat ke world cup ni setelah berhempas pulas bertarung pada sesi kelayakan.. pasukan Malaysia yang mempunyai squad yang x cukup tampannya masih berhempas pulas untuk masuk, sedangkan piala asia pon samar2 ini kn pula piala dunia.. teruskan usaha.. tetapi tahniah juga kepada squad Malaysia kerana berjaya menewaskan pasukan Timor Leste dengan jaringan 11-0.. Timor Leste nmpknya menjadi Timon Jeruk apabila berhadapan dengan squad Harimau Malaya (Maybank? hee)

http://www.homelessworldcup.org/userfiles/groups/timorleste/Team.JPG.jpg
ini dia pasukan gagah dan tampan Timor Leste
sebelum diratah pasukan ghimau kita..heee

berikut adalah keputusan rasmi cabutan, official draw result, untuk menentukan kumpulan negara2 yang bertanding.. 8 kumpulan semua nya jadi satu kumpulan bersamaan dengan 32 bahagi dengan 8 dimana hasilnya ialah 4 negara bagi tiap2 kumpulan..

GROUP A
SOUTH AFRICA
MEXICO
URUGUAY

FRANCE


GROUP B
ARGENTINA

NIGERIA

SOUTH KOREA

GREECE


GROUP C
ENGLAND

USA

ALGERIA

SLOVENIA


GROUP D
GERMANY

AUSTRALIA

SERBIA

GHANA


GROUP E
NETHERLAND

DENMARK

JAPAN

CAMEROON


GROUP F
ITALY

PARAGUAY

NEW ZEALAND

SLOVAKIA


GROUP G
BRAZIL

KOREA DPR

IVORY COAST

PORTUGAL


GROUP H
SPAIN

SWITZERLAND

HONDURAS

CHILE


demikian lah keputusan rasmi pembahagian grouping pada piala dunia tahun depan.. see ya in the next 6 months.. hehe







p/s: pasukan pilihan aku thn ni adela..
ITALY dan ARGENTINA..
macam setiap tahun ini la pasukan yang aku sokong..
FORZA AZZURI
FORZA ARGENTINE
hahahhahaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

7 comments:

★٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶☠ Dakjaat™ ☆٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶★ said...

blm apa2 lagi dah heboh pasal world cup? hahahaha! kaki bola betul ko ni ...

azahlicious said...

forza italia...hehehe

ChesterChaz said...

dakjaat: bestt wooo world cup.. excited nih.. (padahal 6 bulan lagik.. adehh)

azah: yaaaa.. forza italia.. (eh u sokong italy gk ek.. hehe)

★Dakjaat™ ☆ said...

hahaha! lama lagik la chester.. eh.. pasal timor leste ni ... kesian dorang. masih baru juga la dalam pembangunan .. sebab tu nampak macam orang kampung sikit.. apa2 pun mereka memilih jalan yang terbaik utk keluar daripada Indonesia...

azahlicious said...

yeah sokong italy..hehe

ChesterChaz said...

dakjaat: emm tu laa pasal.. kalo diorg kalah xpela kn.. serba kekurangan.. kita ni yg da lengkap memacam pon kalah gk majang per citer kan.. hahaha..

azah: yahooooo.. leh sokong italia sesama nnt kn.. hehe

Himmat Singh said...

Hello there. Visit me at http://hstheblog.blogspot.com/2009/12/2010-south-africa-draw-review.html
I have a comprehensive draw review there.
Thanks.

Post a Comment