~Hyyptunes present : Rock The World 9~



LETS ROCKIN' BEBEH.. yaaa.. festival muzik terbesar di Malaysia kini kembali..woo yeahhh..kepada kaki2 gig dan konsert kt Malaysia ni sure da xsabar nk tggu ketibaan RTW9 ni kn..sama laa kita..hehe..kali ni poster die ada macam lai sikit laa.. xde laa rock sangat poster nyer..penuh dengan splashing splashing..its gonna get wet (psstt.. die suh pakai shorts ngan selipar jer.. menarik kn?hehehe).. yiieeehaaa..

first time aku pegi konsert RTW ni time2 sekolah dulu.. xsilap aku RTW 3 kot.. time tu wt kt car park mane ntah.. tp dkat dgn KLCC arr.. biase arr time skola..nakal sket (gi konsert kira nakal ke ek..ke kire nakal2 manje..haha) time tu mmg giler wehh.. dok kt situ dari pagi sampai ke malam..siap countdown new year lagik.. darahmuda la katakan time tuh.. rasa macam cool er kn(poser abih statement..haha) time tu memang follow gk la scene underground Malaysia nih.. up to date la kononnyer.. tp dah tua2 ni maleh da nk amik port.. nak2 ngan band2 indie yang blambak2 skang ni.. adehh..


mari batuuuuu (lets rockkkk)

line up band2 kali ni bleh dikatakan hebat2 jugak laa.. antara band2 otai yang ada Love Me Butch, Pop Shuvit, John's Mistress, Republic of Brickfields, Disagree.. dahsyat weh.. band2 yang feymes plak antaranye macam Bunkface, Meet Uncle Hussein, Yuna, The Times, Azlan and the typewriter(band Lan ex MUH).. lineup untuk indie yg hebat2 plak macam Robot Asmara, Bittersweet, Skudap Skudip.. woooooo.. memang best arrrr.. terbaeeekkkkk.. so skang xtau nk gi ngan saper.. adehhh..

http://c2.ac-images.myspacecdn.com/images02/87/l_b7be6595109a47bd9a65fdc17c796a1d.jpghttp://star-ecentral.com/archives/2007/8/31/music/f_03shuvit.jpg
bangface dan aiskrim pop shuvit

http://photoselebriti.com/blog/wp-content/uploads/2009/08/azlan-and-the-type-writer-5.JPGhttp://blog.hypptunes.com.my/wp-content/uploads/2009/11/skudapskudip-resized.jpg
azlan dan juga mesin taip dan grup skudap skudip sudip

ROCK THE WORLD 9
60bands. 3 stages
26 DECEMBER 2009
BUKIT JALIL STADIUM, CAR PARK A
12pm till late
RM25 (exc. RM 2 handling fee)
tickets available at Rock Corner, Music Valley, Extreme Outlets
and at the entrance.
www.rocktheworld.com







p/s: nama konsert ni roct the world..
adakah ianya dipromosikan sehingga ke peringkat antarabangsa..
harapnya begitu laa..
kot2 la konsert ni jadi top macam woodstock ke kn..
mantapp bebbb...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 comments:

ikhwan said...

xdpt la nk jadi woodstock..separuh dr band yg perform tuh sampah jekk..

ChesterChaz said...

yupp.. x dinafikan laa separuh band yg perform tu tahap tgkap muat jer.. tp at least main stage nye artist ok la kn.. support local scene

Post a Comment