~DISEMBER : Bulan Berumah Tangga~

maka dengan ini aku mengumumkan bahawa koleksi kad2 kawen member2 aku dah pon mencapai bilangan 10..banyak tuu.. melebihi daripada kad-kad raya dan kad-kad besday yang aku terima.. blom masuk lagi business2 card, kad pengenalan dan juga kredit card.. hah.. kan belambak2 kad yg aku ader.. pening wehh..kadir sunggoh..

http://hantarankahwin.com/wp-content/uploads/2009/04/floeng004_489827b9d4288.jpg
contoh sahaja yer.. beliau ni bkn laa kawan mahupun lawan saya.sekian
(hantaran kahwin.com)


bila ramai kawan2 yg dah dan bakal kahwin hatiku dirundung dengan persaan yang jeles..teringin jugak untuk berbadan dua (ehh ingin untuk hidup berdua)..seperti lagu2 ini...

"berdua denganmu, pasti lebih baikkk...." [acar buah septriasa]

"Cause, baby, two is better than one" [taylor 'suzuki' swift dan boys like boys(girls)]

"Are you as good as I remember baby, get it on, get it on
'Cause tonight is the night when two become one" [ kata gadis2 rempah ratus]

http://www.desicomments.com/dc/17/40493/40493.jpg
two hearts.. become 1 tangkai..shhwweetttt...
(desicomments.com)


adehlaa.. teringin btol nak kawen.. tp tula die.. keje pon x tetap lagi, so duit pon xbrape nak ada la kn.. kalo kawen stakat pakai 2 3 Ringgit Malaysia, memang dari zaman hingusan lagi aku da kawen daa..byk tggngjawab yg harus dipikul bila da kawen nnt kan.. makan minum,tmpt tinggal, pakaian,kasih sayang, anak, kereta, set home theater, peti ais, mesin basuh, LCD tv, haihhhh.. macam laa nk kire kn..so target aku..selagi xde umah sndiri aku xkan kawen.. hopefully sebulan je da leh beli lar.. cpat sket na kawen haha.. (aper ko pikir nk beli umah tu mcm beli nasi goreng USA? semudah tu)

http://www.bayuputerimarina.com/images/bungalow1.jpg
dapat umah camni pon da besar rahmat dah..
syukkuurrrr alhamdulillah..


esok aku akan ke kelate untuk menghadiri majlis resepi (ke resepsi?) member aku.. walaupun jauh ttp aku cuba hadir.. so majlis kawen aku harap2 diorg pg jugak laa nnt.. (ntah bile nk kawen pon xtau.. adeh) nk bertolak kol 3 or 4 pg ni.. tp smp skang dok bertenet jer.. hahaha..kamu, kamu dan kamu doakanla keselamatan kami hingga ke kelate dan patah blik ke kl.. amin..


bendera negeri lawatan kami esok..
"kawe nok tubik kelate esok deh"









p/s: everyone have a partner out there somewhere..
just need a right time to find them..
not everything happen as we plan..
things happen..
have faith and dont lose hope..
love is feeling that everybody deserve to have..
really hope that everything is ok..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

6 comments:

azahlicious said...

oit,, pe kes nih cite pasal kawen..
adehhh,, terase cm nk kawen gk,, kawen leh dpt uma tu kn..

p/s:cane nih,, kena setuju kawen tahun dpn tu la ye...hmmm

shafinas rinoa said...

kamal...suka kata2 kamu yg terakhir tu...
selamat kembali dan pulang dari kenduri kahwin ea..insyaAllah...your time will come soon!heee~

★Dakjaat™ ☆ said...

ches.. kadang2 perkara seperti ini menghantui kepala lelaki... bila gf atau bakal menantu menerima jemputan ke kenduri kahwin, bersiap sedialah dengan soalan bonus yang seringkali diajukan bila berdekatan dengan bakal keluarga menantu.. "bila nak kahwin lagi korang berdua?"

inisuha said...

kamal..nok tupe baik kelate buleh?

ChesterChaz said...

azah: nak wat cane.. citer ni laa yg hangat pon akhir2 tahun ni.. u pon nk kawen da kn.. huuuuuu..

intan: termotivasi x ayat2 last tuh.. btol la kn ayat tuh.. hehehe..

p/s: saya da selamat smp da dr kelate.. alhamdulillah..

dakjaat: yupp.. btol sekali.. nak2 bile ada yg lagi muda dlm family kite tu da kawen da.. lagi laa mnambahkan pressure didada.. ko bile nk kawen? hahhaaha

suha: laaa gapo demo x oyak nk tupe kelik kelate sekali.. hahaha..

beba said...

salam,

boleh tak saya nak minta tolong sikit dari tuan punye blog..gambar yang kad kahwin tu kalau boleh tolong download and upload ke tempat lain boleh tak? samada blogger, imageshack ke or mana2...bukan apa..kalau hotlink macam ni everytime orang masuk kat sini akan makan bandwidth saya..so kesian la kat saya ye.. :p

maafkan kalau susahkan ke ape ke..harap jasa baik awak..thanks..

Post a Comment