~We aLL SuRViVe aNoTHeR YeaR~

Yeah.. Selamat Tahun Baru 2009 to all..
dan Selamat Tahun Baru 1430H to all..
yes.. we all survive lagi for the year 2008..
dipanjangkn lagi hayat umat manusia ni dibumi ini..
Alhamdulillah..

detik2 terakhir 2008 aku habiskn di mamak..
ape kes berhimpit2 kalo stakat nk tgk bunga api jer..
hehe..
dh tua dh rasenye nk huha huha gitu..
bia la anak2 muda yang berseronok smp ke pagi..
gua dh settle down..
hehe..

dengan bersenjatakn segelas bandung dan air kosong..
aku duduk tercongok kat mapley tuh..
seb bek ade member..
tgh2 layan2 bandung tu tetiba bunyi bedentum belakang aku..
hek eleh.. dah kol 12 rupenye..
xsangka lak dr mapley ni pon leh nmpk bunga api..
POOOMMM POOOMMMM..
rasenye bunga api tu dtg dari Bukit Jalil..




Antara gambar2 yang sempat dirakamkan oleh krew kami..
sorila yer.. gamba agak x clear..
ni abih zoom ni.. tu yg x clear tu.. huuu

dalam 15 min gk kot bunga api tuh..
dah abih tu aku sambung minum bandung aku blik..
haha..
kol 1 balik umah..
xelok balik umah lewat2.. hehe

so far azam aku pada tahun 2009 ialah:
-mahu bukak bisnes sendiri.. xkira ape pn.. tensen keje ngn org nih..huu
-mahu membahagiakan orang tua ku..
-mahu membahagiakan insan yang tersayang..
-mahu membahagiakan kawan2 ku..
-mahu membahagiakan diriku..
-mahu cukupkan sembahyang..
-mahu khatam quran at least sekali..

doakan aku ye semua..

SUMMARY OF 2008

aku xtau la camne blogger lain bley ingat sejarah setahun diorg..
puas aku dok ingt2 kn..
tp sikit je bende yang aku ingat..
alzheimer ape aku ni.. huuu

pada tahun ni la aku berada di akhir pengajian..
sedih nk tinggalkan UMP tuh..
sebelom balik kitorg ambik gamba2 sekitar UMP tuh..
(woiii Chot.. mane gamba arituh)

Tahun ni jugak aku start mnempuh alam pekerjaan..
praktikal je pn..
Johnson & Johnson name company nye..
sesungguhnya alam universiti berganda2 bestnye dari kerja..
hargailah masa anda di universiti..
isk isk isk..

Tahun 2008 juga telah menyaksikan pemergian orang yang tercinta..
moyang ku telah kembali ke rahmatullah pada raya yang ketiga..
umurnya mengikut IC menjangkau 90lbh thn..
tapi menurut keluargaku umur sebenarnye ialah 100lbh thn..
aku pn agak xbrapa paham asal jd camtu..
Al-Fatihah buat moyangku

Tahun 2008 juga telah menjadikan aku seorang blogger..
walaupun aku x brape baca sgt blog2 ni dulu, tapi makin lame mcm addicted lak..
bermula ngan suka2 jer..
tapi setelah mendapat inspirasi dari blog alinsays..
aku tidak menoleh kebelakang lagi (ayaatt.. xtahann.. haha)
sedeynya bila aku baca yang blog alinsays ni akan di hentikan..
sebab nye, hanya penulis yang tahu..

setakat ni hanya ini je yang aku leh korek dari kotak pikiran aku ni..
ntah mane ntah ilang ingatan2 aku nih.. huu..
kalo korang ingat ape2 yang aku x ingt silalah bgtau ek.
hehe



p/s: menurut ulama'2 terkemuka..
umur umat Islam adalah melebihi 1400 tahun..
tetapi tidak melebihi 1500 tahun..
kita skang dah 1430H..
fikir2 kan la..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

8 comments:

chotz said...

waaaa.. gambar2 ade je lam lappy n digicam gue.. moh le dtg sini, pehtu ko bwk extrnal h/disk ko, leh aku kopi cter heroes.. hahahaha!!!

dah..pi mengaji cepat!! hehehehe!!

goasop said...

mak aii.. mlm2 layan bandung? uhu.

ak_0143 said...

huhu
kamal dah berubah...
sama2 lah kita berubah ye kamal...
mari kita memantapkan makhluk bernama kamal!!!
hahaha

Diana-k said...

uii..kiter ader lebey kurang 70thn jer lagik beforeee sumer nyer "berakhir" yerk..aa taatooottt!!

Nem0 o0h Nem0 said...

ha'a ade ms lagi bp puluh tahun jek!
pastu semaunyerr over..
sudah ready kah kamu??

selamat tahun baru bro n salam maal hijrah..=)

kembang said...

huhuhu. okey lg lepak mapley, gua lepak wayang bilik layan batman je. semoga pekara yg seru ke arah kebaikan,amin

ChesterChaz said...

chotz:ooo.. aku yg kene gi umah ko yer.. bawak2 la kuar kepompong ko tuh... meh jejalan sini.. hehe..

goasop:yaaa... leyan bandung di malam thn baru.. syyoookkk.. hehe

kamal:btol tuh.. majulah makhluk kamal untuk agama bangsa dan negara.. hehe

ChesterChaz said...

Diana K:tatooottt kan.. so xlama mane lagi laa kite sume kt bumi nih.. huuu.

nemo:ishhhh.. dh tentu2 laa blom besedia lagi nih.. mcm2 nk kene perbaiki.. adehlaa..


slamat tahun baru wt kamu juga.. hehe

kembang:wahh.. lepak layan batman ekk.. seb bek citer batman best kn.. hehe..

thx singgah ke sini.. hehe

Post a Comment