~uPin DaN iPiN~

"hai,saye upin, dan ni adik saye ipin..
haiii...
ini kisah kami berdua..
haaa btol btol btol.."

korang sume tau dialog kt atas tuh..
upin dan ipin yg cakap gitu..
korang tgk upin dan ipin x? comey kan diorg..
"haaa.. btol btol btol.."
ishhh.. sibuk arr die ni nyampok..
hee..

smalam aku gi beli tiket awek aku..
die nk balik kelate..
dah beli2 tiket tuh, nk gi cari tmpt mkn arr..
pusing2 area sksyn 13 tu tetibe nmpk restoran nih..
"Geng's Corner"

Ni la Restoran nyer..


macam kenal je watak 2 budak botak tuh.
"kamilahh dua budak botak tu bang..."
ish bebudak ni.. orang tua2 nk ckp ni..
gi main jejauh..

anyway, kitorg pon decide arr nk try mkn sini..
rupe2nye, studio animasi diorg btentangan je ngn restoran ni..
Les Copaque animation studio kalo x silap..
kt atas studio ni ader sekor katak besar gilooo..
(sori xdak gamba sbb bangunan studio diorg x bkak lampu)

"abang2.. ape yg best kt restoran tu?"
tau laa nk citer.. sibuk la korang ni.. ishhh..
hah.. kt sini ade msakan thai,western,malay..
harga pon ok laa.. xde la cekik darah..
hee..Kat dalam menu ni byk watak2 cite upin dan ipin..


dah belek2 menu tuh aku order nasi greng daging merah ngn sirap..
awek aku order kuetiau kungfu..haiyaaaaa..hee..
"abang2.. ayam goreng xde ke? kitorg suka ayam goreng.."
korang kalo suke.. gi laa suh kakak korg tu masak..
bebalik kepada cite td..
bleh tahan arr masakannye..
cukup segala rase..nyummyyy..

nasi goreng daging merah..
(favourite i tau ni.. hehe)


Kuetiau yg bahaya.. leh kungfu.. hehe

pada sesiape nk try, restoran ni kt sebelah tesco shah alam..
aku xtau la plak alamatnye..
lagipn restoran ni agak tesorok..
kt sini ade gak jual merchandise upin dan ipin..
baju diorg comeyy gilerr..
seb bek aku xde anak kecik..
kalo x, dh lame dh beli.. hehe..
(gamba bajunye x dpt diambil kerana org kdai tu dok usha2 je aku snap gmb..hee)upin mengingatkn anda tentang pntingnyrpsahbatan


antara mereka2 yg sesat smp ke sini.. hehe)




p/s: upin.. upin..
nnt kite conteng2 kt blog abg ni ek..
blagak la die ngn kite..
haaa.. btol.. btol.. btol..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

8 comments:

chotz said...

hahaha... ade ek kodai ni.. sure les copaque sponsor ni... harus aku terjah tp jauh laaa...

Jazlin Ernida said...

haha ala kalau orang kedai tu usha usha ko kan ko gtau lah nak tolong promosi kan kedai dia. nak tulis dalam blog. mesti dia kasik je hehe.

wargh macam best je kedai ni. nanti aku pergi sana ko belanja aku pulak ye hihihi.

eggzorcism said...

aaa cutecutecute!

ChesterChaz said...

chot: aah.. memang officaial upin dan ipin nye restoran.. kate dh depan2 die nye studio.. hehe..

alin: haha.. tol gak kn.. silap2 die bg aku mkn free lagi.. hahaha..

nk blanjer? buleh jerr... (sambil wt muka tepinga2.. hee)

ned:memang pon.. saye memang cute pon.. ahahah

emiey said...

haa btol btol btol..hehe..mknn kt restoran tu leh tahan la best nye..brg2 cendrahati yg dijual sume comey2..bju upin n ipin comey sgt..kecik n cute gle..hehe

yOnnA said...

uish!
ade ke kedai ni!!
waa nak g la nnt..
gile comel!!

ChesterChaz said...

baby: yup..tgk laa org yg bwk gi sane.. kn comey jgak.. hehe..

yonna:tu arr.. aku pon x sengaje jmp kdai nih.. hehe... g arr.. mmg comey.. hehe

ak_0143 said...

eh?
kat mana tuh?
kasi detail sket
lukih map ke...
nak g!!!

Post a Comment