~ BingKiSaN DaRi BuKu~

4bulan lepas aku ade beli satu buku nih..
tajuknye..
"Umur Umat Islam, Kedatangan Imam Mahdi dan Kemunculan Dajjal"
takut x tajuk die? huu..
buku setebal 480 ms ni menceritakn tentang kedatangan Kiamat..
yeah.. aku mmg sgt xcited bile bace pasal kiamat ni..
takut tu dh kompem2 la kn..
huuu..

inila bukunya..

aku just nk share tentang ape yg ade dalam buku ni..
untuk 1st edition ni, nk share ngn korang satu hadis Rasulullah S.A.W..

"Kalian akan mengadakan pendamaian dengan bangsa Rom dalam keadaan aman.
Lalu kalian akan berperang bersama mereka melawan suatu musuh dari belakang mereka.
Maka kalian akan selamat dan mendapatkan harta rampasan perang.
Kemudian kalian akan sampai ke sbuah padang rumput yang luas dan berbukit2.
Maka berdirilah seorang lelaki dari kaum Rom, lalu dia mengangkat tanda salib lalu berkata:
'Salib telah menang'
Maka datang seorang kaum muslimin, lalu dia membunuh lelaki rom tersebut.
Lalu kaum Rom berkhianat dan terjadilah peperangan,
dimana mereka akan bersatu menghadapi kalian di bawah 80 bendera,
dan di bawah tiap2 bendera terdapat 12000 tentera"

dinyatakan dalam buku ni bahawa..
-Kaum Rom itu menunjukkan masyarakat Eropah dan Amerika
-'musuh dari belakang' pula merujuk kpd Komunis(Rusia dan China) dan golongan Syiah
-peperangan dengan 'musuh dari belakang' ini adalah perang dunia ketiga atau Perang Armageddon
-Perang menentang Bangsa Rom pula di gambarkan sebagai 'peperangan terbesar' atau Al-Malhamah Al-Kubra

Wallahualam..


p/s:fikirkanla pasal hadis ni..
dan korang relate kn ngn dunia skang..
Iran(syiah), Rusia dan China bekerjasama..
ianya semakin hampir..
Bahagian seterusnya tentang Imam Mahdi..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

5 comments:

chotz said...

nak pinjammmmm bole???
menarik ar buku ni..

Nem0 o0h Nem0 said...

aku penah bc buku ni,takuttt sehh!!
sbb skang ni mmg da nmpk sgt dunia da hampir ke penghujungnyerr..

[S]itie [B]Um [B]Um said...

seram..

ak_0143 said...

aduh!
cuak...

ChesterChaz said...

chotz: bulehh nk pinjam.. aku kene tarik ko dari ajaran freemason nih.. ahaha..

nemo:oo pnah bace ek buku ni nemo? baguihh baguihh.. mmg byk ilmu laa dpt tau dari buku nih.. yupp kebanyakkn tanda2 dh nmpk dh ni..

huuu.. takot..

sitie: yup.. mmg seram..

kamal: sesame laa kite cuak yerr.. huu

Post a Comment