~SuDaH JaTuH, DiTiMPa eSKeLaToR~

adehlaaa...
sahabatku sudah pun menghembuskan nafasnya yang terakhir pada tanggal 8 disember 2008..
penyakitnya sudah mula dikesan apabila wajahnya mengalami keretakan minor..
kerana kos perubatan yang tinggi, aku membiarkan sahaja penyakitnya melarat..
keretakan itu semakin serius..
wajahnya sudah kelihatan garis2 halus yang menyebabkan mataku sakit memandang..
semakin hari garis2 itu semakin banyak..
di akhir2 hayatnya.. sebelah wajahnya telah menjadi gelap..
aku hanya dapat menatap sebelah wajahnya sahaja..
selepas semayang raya aku ingin melihatnya..
tetapi apa kan daya.. dia sudah menemui ajalnya..
aku hentak,goncang,gegarkan dia.. dia tetap sama..
aku sudah pasrah lalu menutupkn wajahnya..
ohhhh.....
selamat tinggal..







In Memory of my Laptop
Twinhead Efio 121i
2004-2008







gambarnye akan aku siarkan didalam entry yang akan dtg..
aku masih berkabung..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

11 comments:

manpiki said...

sodihnye mal.huhu...dah sampai ajal dah.patah tumbuh hilang berganti..hampeh (start baca buat aku terkezut jer)hehe..

Jazlin Ernida said...

takziah weh. harap harap kau banyak bersabar.

hahak.

gaji 2 ribu kan, boleh beli laptop baru. lalala.

shafinas rinoa said...

sorry to hear that kamal...

n a r d indie winkie said...

alkisahnya..takpela.. nnti beli laptop baru k. yg superb canggih. hehe..

goasop said...

hihi. my usang laptop pun da ade garis halus. tapi satu je. sabar je la~ lama2 cm da x npk je garisan tu. byk berjasa meiii~

ak_0143 said...

masa aku glance sket entri ni dari google reader, aku dapat tgkp 'sahabat' mati je...
aku trus dtg sini
risau2 orang yang aku kenal dah kiok ke hapa...

reaksi spontan aku bila baca entri ni:

"B***!!! SIOL BTOL MAMAT NIEEE!!!

=p

Anonymous said...

Dari twinhead ia datang,
ke twinhead ia kembali.
Seribu takziah ku limpahkan padamu wahai kawanku.

Thus ends the good times spent late nights with Ozawa n Co. ;)

.Schwarz Ziffer
aka the Man in Blue

yOnnA said...

weh!!!
aku nk sebut innalillah dah td!
ceehh laptop kah?
then ko online pakai ape ni

ChesterChaz said...

manpiki: tulaa.. sodih kan citer nih.. aku dh kering airmata dh nangih.. huhu

alin: ape lak gaji aku ribu2.. sribu lbih je pon.. xribu2 kn.. hee

intan: yup.. so sorry.. huu

nard: inilah alkisah hikayat aku sebijik laptop.. hehe

ChesterChaz said...

goasop: o yeke.. ade gak ek garisan2 tuh.. menghitung hari je laa tuh.. hehe

kamal: cheh.. ko mencarut yer.. hehe.. alaa kn cikgu2 penah bgtau dulu.. time pekse baca soalan sampai abis.. hehehe

anonymous: hey.. i know u.. black mask right.. haha..yup.. byk sgt ozawa kot.. tu yg biol laptop aku tu.. haha

yonna: hehe.. seb bek laa x sbut lagi kn.. hee

Anonymous said...

Hahaha, alangkah bangganya aku kerana kau seriously mengetahui siapakah aku!

Schwarz Ziffer (SZ)

Post a Comment