~ The DaY The EaRTh sTooD sTiLL~




citer ni aku dah tengok last weekend sebenarnye..
saje menggatal nk tulis sekarang..
haha..
aku memang nk tengok citer ni..
sebab iklan die macam best..
(bukan sebab ade keanu reeves ekk.. im soo straight..haha)
citer sci-fi ni mengisahkan pasal makhluk asing dtg ke bumi..
(mane lagi makhluk asing nk pegi kalo bkn kt bumi kn.. hehe)
Klaatu (Keanu Reeves), dtg ke bumi dr dalam sphere yg besar,
Encik Klaatu

Sphere ni la die muncul
ade body guard robot lg tau..
dia telah dihantar untuk berunding dgn pihak bumi..
Ketika disoal siasat
adakah manusia boleh mengubah environment yg dh dicemari ni..
dan Klaatu ni mendapati yg manusia ni perlu dimusnahkan..
untuk memastikan bumi terus survive..
dia mengarahkan sphere kt sluruh dunia mengumpulkn binatang2..
Memberi arahan mengumpulkan binatang
so hanya manusia yang akan dihapuskan..
sistem pemusnahan diaktifkan..
alat pemusnah tu ialah srangga2 robot yg kecik..
dengan jumlah yang byk,dengan senang jer diorang musnahkn sume benda kt bumi ni..
Abih Stadium ni hancus..
Ketika bumi didalam keadaan kemusnahan ni..
Klaatu ni diyakinkan oleh seorang ibu tunggal, Helen Benson (Jennifer Connelly)
bahawa manusia boleh berubah..
Klaatu, Helen dan anaknya
klaatu dengan besusah payah pegi la ke sphere tmpat die dtg..
die cancel kan sume tuh dan ilang bersama2 sphere2 tu..
bumi terselamat lagi.. hehe
p/s: pada aku citer ni ratingnya 6/10 laa..
citer nye sgt ngarut..
tapi still ade msg yg sgt bagus..
jagala bumi ini sebelum kita sendiri yang merosakkannya..
Lu Pikir la sendiri...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

8 comments:

Jazlin Ernida said...

keanu reeves!!! *drools*

:D :D :D

MiSZuE said...

best ke citer ni?

ChesterChaz said...

alin: chehhh.. peminat keanu reeves rupenyer yek.. ahaha..

MisZue: emm bolehh laa.. kalo tgk pon ok.. kalo x tgk x rugi pon.. hehe..

ak_0143 said...

so moral of the story..

ibu tunggal mampu menyelamatkan dunia!!!

thus, hidup nora danish!!! hidup abby abadi!!!
hahaha

chotz said...

emm.. x suke la cter2 ngarut sci-fi gini.. x yah tgk laa... beli cd cetak rampok ajo..

*majulah dunia perfileman malaysia!!*

ChesterChaz said...

kamal: yaaa kamal.. idop nora danish.. yahoooooo..

chotz: macam aku cakap arr chot.. tgk pon ok.. x tgk x rugi pon.. haha

idop filem malaysia gak.. cite malaysia ape yg ko tgk?? ahahaha

emiey said...

eleh..asyik2 nora danish..apo2 la..tp tul la, cite ni kurang best..mcm xlogik je..tp bleh la layan coz dalam mksudnye..nmpk sgt manusia ni xsyg kn bumi..huhu

ChesterChaz said...

baby: alamakk.. jees pulak die ngn nora danish.. hee

ooo dh tgk citer ni ek.. tgk ngn sape tuh.. nk kene nih.. hehehehe

Post a Comment