~SPM ReTeST~

Bosan2 ni aku bukak la website Hotfm dgr koleksi hotfm Am Crew.. ade la citer pasal kalo diberi peluang amik balik SPM, subjek ape yang nk amik.. ade ke brader tu nk amik blik subjek ERT.. lawokk lawokk..sakit perut aku.. hehe


kalo aku la kan.. aku rasa aku nk amik balik subjek Kimia,Fizik,Bio ngan Addmath.. huh.. banyak sungguh.. nak dapat A1 sume nye.. xyah laa tanye result aku baper.. sedeyyy.. uhukk uhukk..tp mmg layak pon aku dpt result yg x best camtuh.. banyak main sangat arr..biase arr form 5 kn.. nakal2 sket tuh.. (sket ker? ahaha)


tapi nasib baik la aku dapat masuk matrix dgn result SPM yg ibarat telur di ujung garpu tu.. haha..tp btol ke SPM ni menjamin masa depan korang.. aku dh dapat degree pon xmenjamin masa depan gk nih.. ape agaknye yang menjamin masa depan ek.. penjamin kewangan tu lain.. tu menjamin kita dapat loan.. haha..

korang camne... ade ke agak2nye subjek SPM yg nk diambil balik.. kalo dah straight A pun nk amik balik SPM, aku giget tengkuk korang.. haha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

11 comments:

goasop said...

xmo amik spm balik even xdpt straight A. ha3. sebab nya, da ade dlm entry. even degree da ade pn, keje blom tentu dpt yg menepati citarasa n impian. x gitu?

shafinas rinoa said...

Well for me...kalo diberi peluang pun...Intan xmo amik balik SPM...serius...but kalo dapat peluang utk buat balik diploma, i would definitely..haha xbersyukur langsung ek...xdela..i just want to get better result and dapat terus lompat ke degree...hmmm jimat masa..dapatla habis degree umur 25 daripada umur 27thn...huhu but anyways...i love my life now and thankful for everything God gave to me =)

Jazlin Ernida said...

kalau nak ambil balik spm, aku kena re-sit for sejarah la. sebab sejarah dapat B3. yang lain dapat A1 (hahaha betapa riak dan takkabur nye).

kebetulan semalam sembang-sembang dengan lecturer reactor design aku, dia bagi nasihat don't worry about marks and all, sebab result degree kite ni pun just matter during our first job je. lepas lepas tu our working experience yg more important.

tapi tula. aku pun ada tengok kawan-kawan aku gak, even ada degree tapi tak dapat-dapat kerja. last sekali kerja yang tak related pun degree dia. huu. tu lah. masa depan ni, tak leh nak cakap la. depends on rezki masing masing.

panjang aku komen. ambik ko. haha.

ChesterChaz said...

gaosop: aah kan.. btol gak tuh.. xde point pon amik SPM blik kalo yg degree ni pon xdpt cari keje lg kn.. adehlaaaaa...

intan: intan pon xmo ek amik SPM lg.. hehe.. alaaa xpela abih lewat pon.. abih awal2 ni bkn ader keje pon.. :P

alin: memang pnjang komen ko nih.. marah ke hape.. haha..

waaaaa.. ko rupenye org yg hampir straight A tu ek.. meh bagi aku satu A ko tuh.. tukar ngan aku nyer C.. hahaha

ade gak kawan ko yang dh ade degree pon x dapat2 keje lagi kn... huwaaaaaaaaa...

Nem0 o0h Nem0 said...

rezeki memasing kn? kalo nk anta resume anta kt my email

coemynemo@gmail.com

emiey said...

hai b bucuk..xbaik tau gelakkan org..bia la die nk retest ERT pn...mane la tau kot2 tu je yg die xdpt A, yg lain sume A..hehe...best ar blog b nie..haha ;p

ak_0143 said...

aku nak amik smua paper yang aku a2, jadikan a1 boleh tak...
pastu baru la boleh aku g obersea
tak lah jumpa ko kat ump kan..
hahaha

everything that happened 4 a reason...

ChesterChaz said...

Nemo:yup rezeki memasing kn.. lame lagi nk nmpk rezeki nye nih.. hehe.. anyway nemo.. xleh send pn kt email u tu.. huu

emiey-baby:haha.. kelaka laa nk retest ERT.. ape kess.. anyway.. welcome to my blog.. hehe

kamal:wahh.. besar hajat ko nmpk nyer mal.. nyesal ko nnt kalo x jumpe aku.. ne nk cari org mcm aku ni kt obersea tuh.. kalo ade pon yg lebih kurg cam johnny depp kot.. hahaha

yOnnA said...

HAHAHHAHAHHA...

die nak amek balik ERT??
gila apa??

err aku nk amek balik bm. sebab aku x dpt A1,aku dah struggle bagai nk mati dulu hhahaa

semua tu aku dpt 8 weh!!hahaha dasat kan?

tp ko ok lah siap dpt masuk matriks.. =)

aku diploma je pun heheh..

tp kalau amek balik ntah2 result lagi teruk +_+

n a r d indie winkie said...

kalo saye la.. nak ambik paper fizik. fizik yg sux!! haha.. kira kalo ambik balik hope dpt betulkan sket result spm yg tak brape nak gempak jugak. hehe..

Anonymous said...

chester-chaz.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading chester-chaz.blogspot.com every day.
toronto payday loan
cash advance

Post a Comment