~ The HaRDeST cHoiCe~

bagi sapa2 yang mengikuti blog Yang Terdalam mesti korang tau pasal program ke Istanbul IVAC 08 tu kan..bg yang xtau tu klik sini.. so aku ni pon antara yang peserta visit ke Istanbul nih.. program ni telah beberapa (ya.. aku sudah lost count) kali ditunda.. masalah travel agent.. masalah2 lain .. pendek kata byk sungguh laa masalah dan problem yang melanda program nih..











So program ni (akhirnya!!!) telah dijadualkan pada 23 january 2009..xtau arr namenye skang ni still IVAC 08 or dh jd IVAC 09.. huu..oleh kerana terlalu byk pengalaman yang terdahulu..so aku pon malas laa nk excited lebey2.. kang x jadi lg kang aku gak yang makan ati.. haha.. bende ni sepatutnyer dh setel lamer dulu dah.. tp mcm aku cakap td, mcam2 masalah ader... tapi still dalam ati aku seronok gak laa.. hehe


in the other hand.. aku dapat tau yang aku punya konvo jatuh pada tarikh 24 january 2009.. what the ****.. konvo (mini konvo) nih plak khas ntuk sume dak2 kimia batch kitorang.. dimana kami telah dipaksa untuk mngambil lebih masa pengajian.. huuuu..

so the problem is yang mane satu aku patut pegi.. IVAC 08 yang dah mengabihkn beriban2 tuh.. or konvo yang seumur idop sekali jer bleh hadiri.. tambah2 plak aku ni anak tunggal dlm family.. of course laa parent aku nk tgk aku amik degree kan.. huuu..so aku skang ni didalam keadaan yang teramat laa sukar.. kalo la aku ader power naruto.. leh aku splitkn bdan aku nih.. huuu..

skang.. aku still dont have the answer.. nak ke Istanbul.. or konvo with my beloved friends.. hantarkan undian anda skang.. tekan butang R kt keyboard korang ntuk mengundi.. adehlaaa..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

9 comments:

goasop said...

ayok.. very d complicated mahh.. kalu ikut akal logik y, pegi la konvo. tp haru la kalu x g istanbul yg da byk kali memeningkan pale tu. isk. bwak2 la berbincang ye chaz. best of luck! *big grin.

farisha said...

i would say konvo ar mal.. it is really a special day doh.

shafinas rinoa said...

ish2...sayang sungguh ye...but for me...better gi convo la kan...dah la it's your one and only convocation...bukan mcm intan..dapat convo dua kali..huhu anyway..it's quite complicated...kamal..terpaksala lupakan istanbul tu...huhu demi parents and kawan2 kamu ye...xpe next year batch intan plan gi jepun..kita gi skali ye..haha

Jazlin Ernida said...

huhu isk dilema betul. ko pergi dua dua lah tak boleh ke? hahahhaha.

erm, kalau aku jadi kau, maybe aku pergi convo kot. eh tapi istanbul pun macam best jugak. huhu. apa kata kau doa yang istanbul tu postpone lagi heeeee :D :D :D nanti kau boleh pergi dodua.

ak_0143 said...

uish
awal2 entri dah nampak nama blog gue
urm.. lagi berat masalah ko kan...
aku tatau cmna...
patutnya diowang consider...
but still
i'm an outsider now
nak bising2 pon tak bleh...

thus gud luck in making choices kamal!!!
*this is not 4 me, its truly yours*

p/s - aku takde astro. thus takde R huhu =p

Nem0 o0h Nem0 said...

lorrrr suh la odrg tgguh konvo tu smpai ko blk,x pun tunda istnbl tu ke 26 ker,bnda tu kn lh bw berbncg.. =)


p/s : ni la my email comeynemo@gmail.com

ChesterChaz said...

gaosop: emm ikot logik akal mmg nk gi konvo tuh.. tp kalo ikut akal aku yg x logik ni pg due2 laa.. ahaha..

sha: yupss.. its really special kan..bkn selalu nk konvo kan.. uhuhuuu...

intan: emmm tu la..kenala lupekan istanbul tuhh.. waaa.. sedey laa sgguh.. oo nk gi jepang ek.. bestnyee.. huu

ChesterChaz said...

alin:aah.. memang laa dilema sesgt nih.. aku doa bia konvo tu yg postponed.. ok x gitu.. xpun wt konvo kt istanbul kn.. lagi best.. haha

kamal: haaa.. best x aku ltak blog ko.. haha..emm tu laa.. tp ko pn tau kn.. diorg ni kn susa nk consider org len.. consider ntuk diorg xper.. adehlaaa..

eh.. nama kita sama kn.. kalo aku xpg,ko pg kn la bg pihak aku.. hehe

nemo: huuu.. xleh laa nk bincang laa bnd nih.. xtau nk bincang cmne dh ni.. sighhh...

p/s:oo ptutlaa xleh aritu.. ahaha

yOnnA said...

adehh mana leh discuss lagi sebab benda ni bukan ko organize kan? kalau ko yang decide date for both events,harus la x jadi cmni :)

kalau aku jadi ko,
ikut hati mmg nk pegi istanbul.
tapi
konvo sekali seumur hidup.
istanbul tu tak lari mana seumur hidup.
mungkin bukan rezeki ko nk g sane lg :)

Post a Comment