~5 weeks to go~

salam sumer..
sbagaimana yg anda ketahui aku skang training kt TNB Janamanjung..
nmpaknye mcm xde harapan ntuk diserap jer..
so dalam masa 5 mggu ni aku akan kembali tanam anggur..
(kalo ade ladang btol da lamer aku jd jutawan nih..)
kemana kah aku selepas ini?
WALLAHUALAM...
peace..no war




1. MENGANGGUR.
ini mmg option yg pasti.. cane ni wehhh.. xkan nk dok tgk dinding kt umah jer.. umo dh 24 thn (masih muda dan babyface ok..ngehngeh).. ko bayangkn tdo lewat (lpas subuh kot selalunye) pastu bgn tghari,mkn,tgk tv jap,men tenet,tdo blik..(bosan nk mati dowh..bleh kene barah otak cmni).. dah tu utang PTPTipu nk bayar gane.. warrghhhhhhhhhhhhh.. tensen...



2. BISNES
ni mmg dh lame dirancang dh (rancang je laa baru..haiihhh).. ader gk member2 yg nk bukak bisnes.. ape pendapat korg tentang bisnes 2nd hand stuff ni.. bleh jalan ke ek bisnes nih (at least ade gk bnd nk wt kn dari dok menatap dinding umah tuu.. huu).. hopefully menjadik laa bisnes nih.. even kami2 sume xde xperience sgt dlm mniage ni..but its should start somewhere kn (kalo korg2 ade tips or idea psal biz ni bgtau ek.. mekacihhh)

3. MASUK TRAINING (LAGI?)
urgghhhh.. pkataan training tu pn da muak da aku nengok tau.. training je manjang.. keje nye xdpt gk lagi.. bek training kt balapan ke kn.. terbakar gk lemak2 tepu perut aku nih.. haaiihhhh.. tp gi career fair kt PWTC last wik aku jmp training yg mnarek.. JOTUN international training
program.. aku memula mmg x bminat..

http://farm4.static.flickr.com/3346/3566052252_133f0a2ef6_o.jpg

aku tny org tu kompem keje ker..
die kate kalo dpt training ni kompem keje ngn JOTUN (masih xmenarik minat aku..)
aku tny elaun die bagi x?
die ckp xde elaun..diorg bg gaji (masih x menarek minat aku)..
last aku tny bagi gaji bape?
die ckap RM 3500..
dgn pantas aku amik pen.. "nak tulis nama ktne ek kak" tanyaku..hahaha

4. APPLY,INTERVIEW,REJECT/APPROVE
ni typical penganggurian wat.. mintak keje..tgu interview..kalo dpt, tgu result lak.. jenuh tau mnunggu nih.. dah laa employer pon memilih.. kalo kriteria die nk yg hensem sng laa aku dpt keje(yaa saya yakin dgn kehenseman saya dan saya kunci lirik ini).. adehlaaa.. tolong laa encik2 manager semua.. amiklaa saya bekerja.. saya sgt hebat tau.. huuuuu..






p/s: kepada adik2 yg masih dalam pengajian,
gud luck kepada anda..
dunia diluar sana sgt kijam..
arrkkkkkkk

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

4 comments:

shafinas rinoa said...

heee terima kasih atas nasihat anda...insyaAllah..i'll try to study hard...*yes saya perasan diri ini 'adik' lg..hihi*
anyway,dah try SPA ke ape..yg keje kat gov tu?try mintak azid tolong~

ChesterChaz said...

yaaa.. kamu sentiasa akan menjadik adik saya... (best kn lahir bln12..huuu)

jenuh da mintak SPA tuh.. siap fail da PTD..adehhh.. aritu dpt 2nd stage xpg.. huwaaaaaa.. nyesaall

azahlicious said...

training Jotun tu cm menarek,, tp xlarat nk training lorr..

hopefully biz nih leh mantopp..
hmmm...

my name is Ain said...

meh aku amek hang keje.. tp keje nye senang jek.. tlg updatekn blog.. sbb lps ni aku mls dah nk update blog.. pergi merantau negeri org lg best..

Post a Comment