~NEW PERODUA MPV : PERODUA ALZA : kereta juga MPV~

haluuuuu peoples...
arini aku nk share gamba eksklusif perodua MPV baru..
INTRODUCING
~PERODUA ALZA~
abih laa EXORA ade saingan daa..
aiiyyyoookkkk.. heeee..

"kereta juga MPV" tak ke lawok bile first time anda menyebutnya..kehkehkeh

depan kete ni ala2 kelisa kan..ehhh.. MyVi laaa.. silap tgk..

aku harap sticker tu ade dlm pembelian yg btol..baru org sume leh test..ngehehehe

aku xminat arr meter tgh.. payah nk tgk..kalo stereng tgh baru la best...


pada aku laa..
MPV ni looks ok..
dari luaran menarik gk laa..
kite tunggu lak diorg announce function kt dalam nih..

hopefully x mengecewakan laa kn..
dan yang penting HARGA nye baper..
kalo mcm NAUTICA dulu tu mmg babai laaaa..
hopefully harga die lagi murah dari EXORA..
sebab saya ialah penyokong perodua
(sah2 laa kete aku pon PERODUA KELISA TYPE R..hahaha)







p/s: nama macam susa nk sebut..
bila sebut byk kali jadi mcm PERODUA AZAH..
hikhikhik..
(samat arie raya cik azah.. hehe)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

5 comments:

azahlicious said...

perodua azah pon nice...
leh tlg kempen utk perodua nih..hehe

aizad firdaus said...

mak ai, name azah pon ade...
x aci!!!!!!!!!!!!!!!!

huhuh~~~~~~~~~~


actually, bntk die mcm myvi yg dipanjangkan dan ditinggikan...
xde ape2 improvement dr segi design yg perodua hasilkan...
sgt xde idea ke???
adehhh~~~~~~~~~

i loike exora MORE cz nmpk lebih tegap n meyakinkan...

aku rase MPV perodua ni mesti jenis melayang gak mcm perodua rusa...
cz body tin milo...


W la~~~~~~~~~~~~

hahahahhah~~~~~~~~~~~~~~

ChesterChaz said...

azah: kan.. u leh mintak upah kt perodua ni tlg wt promo ntuk u.. hehehe

aizad: oo ko suke exora ek.. tu arr.. perodua ni nmpk mcm mini MPV laa.. tp comell gk.. i loiikeee perodua.. ahahaha

inisuha said...

cik azah ku; sudah2 jgn perasan lebih yer :p

mrkay said...

Perodua ada kerjasama dengan toyota dan daihatsu.. semua kenderaan keluaran Perodua adalah di design bersama2 dgn toyota dan daihatsu.. cuma akan ada perbezaan sket la antara pengeluar.. enjin perodua adalah enjin toyota dan kualiti die boleh kata setanding dengan toyota...

so aizad, keta perodua bukan tin milo.. yg tin milo tu proton.. i have myvi dan beberapa bulan lepas kene gesel ngan moto.. just calar.. tp proton my mom kene gesel dgn motor, pintu tros berlubang..

keta ni dah lama dibuka utk tempahan.. harga antara RM55K hingga RM65K.. tgh berkira2 nak tuka myvi dgn MPV ni.. erm..

Post a Comment