~HSBB : High Speed Broadband~



Salam.. sebelom korang bercita2 atau berangan2 untuk mendapatkan maxis broadband, celcom broadband, digi broadband atau P1WiMax sekali pon meh aku perkenalkan produk baru TM yang akan dilancarkan x lama lagi iaitu High Speed Broadband (codename:HSBB)

bezanya HSBB dengan streamyx biasa ialah sudah tentu kelajuannya yang super laju.. kebiasaannye streamyx nyer bandwidth antara range 384kbps-4Mbps tapi dgn HSBB ia digandakan kepada 10Mbps dan keatas.. amacam? teruja?

HSBB menggunakan teknologi fiber optik yang menggantikan copper wired yang digunakan sekarang.. buat masa ni HSBB telah pon didevelop di kawasan2 Lembah Klang, Iskandar Malaysia dan kawasan2 perindustrian yang penting seperti Kulim Hi Tech.. HSBB akan boleh didapati diseluruh Malaysia pada penghujung thn 2012..

Availability of HSBB in your area (more area coming up soon)
*The information displayed is accurate at the time of publishing. It is subject to change from time to time.

Area Name

Support for Readiness
Bangsar Residential / Business

Q1 2010

Shah Alam Residential / Business

Q1 2010

Subang Residential / Business

Q1 2010

Taman Tun Dr. Ismail Residential / Business

Q1 2010

Bayan Baru Business

Q3 2010

Bukit Kemuning Residential / Business

Q3 2010

Bukit Tengah Business

Q3 2010

Cyberjaya Residential / Business

Q3 2010

Damansara Residential / Business

Q3 2010

Duta Residential / Business

Q3 2010

Kepong Residential / Business

Q3 2010

Keramat Residential / Business

Q3 2010

KL International Airport Residential / Business

Q3 2010

Kulim HighTech park Business

Q3 2010

Lapangan Terbang Subang Residential / Business

Q3 2010

Melawati Residential / Business

Q3 2010

Menara TM Residential / Business

Q3 2010

Midah Residential / Business

Q3 2010

Permas Business

Q3 2010

Petaling Jaya Residential / Business

Q3 2010

Puchong Residential / Business

Q3 2010

Putrajaya Residential / Business

Q3 2010

Seberang Jaya Business

Q3 2010

Senai Business

Q3 2010

Skudai Business

Q3 2010

Sungai Buloh Residential / Business

Q3 2010

Sungai Long Residential / Business

Q3 2010

Telok Panglima Garang Business

Q3 2010

Wangsa Maju Residential / Business

Q3 2010

Batu Residential / Business

Q4 2010

Bukit Bintang Residential / Business

Q4 2010

Cheras Residential / Business

Q4 2010

Jln Kebun Residential / Business

Q4 2010

Kelana Jaya Residential / Business

Q4 2010

KL Central Residential / Business

Q4 2010

Klang Residential / Business

Q4 2010

Kuala Pauh Residential / Business

Q4 2010

Pekeliling Residential / Business

Q4 2010

Saga Residential / Business

Q4 2010

San Peng Residential / Business

Q4 2010

Selayang Residential / Business

Q4 2010

Sentul Residential / Business

Q4 2010

Serdang Residential / Business

Q4 2010

Setapak Residential / Business

Q4 2010

Sg. Renggam Residential / Business

Q4 2010

Taman Petaling Residential / Business

Q4 2010


so dengan HSBB ni korang akan experience digital lifestyle yang serba baru.. xkira la nk sosial ker, nk men game ke, education ker, entertainment ker.. fuhhh.. memang syokk wooo..



HSBB akan dilancarkan pada tahun ni.. tp xpasti biler.. maybe bulan ni.. maybe bulan 3.. kita same2 tunggu yerr...










p/s: nmpaknya pasni..
yg mana dah potong2 tu..
leh la sambung balik kn.. heeee..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

3 comments:

topo said...

bila la nak sampai melaka ni.. hurmm jeles2..

inisuha said...

semangat sungguh si Kamal promote pasal HSBB:)

azahlicious said...

tau xpe, hehe..
pekerja TM pon xpromote,huuu..

Post a Comment